Signup for SISTERS NEWS

# # # # # # #

Sisters Academy in:
DK, GL, ISL, SE

Search for:

Statement from Uffe Elbæk – former Minister of Culture – ‘Uendeligt modigt og entreprenant univers’

Tak for besøget, Uffe Elbæk – Det var en stor fornøjelse at have dig her! Det kræver tid og indlevelse at mærke værdien at et eksperiment som dette – Tak for den donation***!

Uffe Elbæk: Sidder i toget på vej til Aarhus. Men gjorde et midlertidigt stop i Odense. Fordi jeg med egne øjne ville se det uddannelseseksperiment der de sidste par uger har kørt på VUC-Odense i samarbejde med kunstnerkollektivet Sister Academy.

Det var i sandhed den bedste beslutning, jeg har taget i rigtig lang tid. For hvilken oplevelse. I det øjeblik man trådte inden for døren, var man i et magisk, eftertænksomt, følsomt og poetisk univers. Og samtidigt et uendeligt modigt og entreprenant univers.
Hvor det menneskelige potentiale – hos den studerende, stedets medarbejdere og de besøgende kunstnere – blev foldet ud på så mange interessante niveauer, at jeg stadig er helt høj af det.
Dagbladet politiken har bragt en rigtig god opstartsartikel om dette initiativ. Men hvor ville jeg dog have undt mine uddannelsespolitiske kollegaer på Christiansborg, at de havde oplevet det sammen som jeg her i dag fik lov til. Herfra skal lyde en kæmpe ros til VUC-Odense for det mod I har udvist, da I sagde ja til at gå med i det pædagogiske og erkendelsesmæssige laboratorium som Sister Academy har skabt sammen med jer.
Og hvor er I dog helt f****** fantastiske Sister Academy. I har så meget niveau, at man slet ikke forstår det.

Jeg vedlægger lige tre billeder. Et af VUC-Odense’s afdelingslederen der i disse dage står i det russiske køkken. Et af de ommøblerede klasseværelser. Og et af en dansktime-undervisning.

Prøv lige at se på dem. Så får du lidt af fornemmelsen af den energi der lige nu strømmer ud fra Odense. Eller som en af de studerende sagde til mig: “Tænk sig, at jeg har arbejdet med alle side af mig selv i de her to uger. Ikke bare lidt af mig selv, men hele mig selv: Hoved, følelser og krop”. Eller som en af de faste medarbejde formulerede det: “Det jeg har oplevet de sidste par uger, er måske det vigtigste jeg nogen sinde har oplevet som underviser. Det kommer til at præge min undervisning altid fremover”.

Sådan siger jeg bare!

Selv overvejer jeg lige nu, hvordan poetisk politik ser ud. Og ikke mindst føles:-)

 

I’m in the train on my way to Aarhus. I did make a temporary stop in Odense, since I really wanted, by my own eyes, to see the educational experiment that has been unfolding during the past couple of weeks at the VUC-Odense in collaboration with the artist-collective Sisters Academy. It was truly the best decision I have made in a really long time. What an experience! From the moment you entered, you entered in a magical, pensive, sensitive and poetic universe. And at the same time a very brave and an enterprenurial universe, where the human potential – of the student, the staff members and the visiting artists – was unfolding in so many interesting ways, that I’m still completely high on the experience.

The newspaper Politiken has published a very nice introductory article about this initiative. But I sincerely wished that my political colleagues at the educational policy section at the Danish Parliament (Christiansborg) could have experienced what I have encountered today. I would like to praise the courage behind the initiative that VUC-Odense has shown in agreeing to participate in the educational and cognitive laboratory that Sisters Academy has created in unison with you.

And you are absolutely f****** fantastic Sisters Academy. You work on such a high level, that it is hard to comprehend. Please, find three photos attached. One of the head of department at VUC-Odense, standing in the Russian kitchen. One of the redecorated classrooms. And one of a training lesson in Danish.